Pravilnik o zasebnosti

Naša politika zasebnosti

Uvod

To je spletno mesto podjetja Belarto Nederland BV, v nadaljevanju: Belarto. Belarto obdeluje vaše osebne podatke, da bi vam lahko nudil svoje storitve. V okviru Splošne uredbe o varstvu podatkov, ki je začela veljati 25. maja 2018, so se spremenile naše obveznosti in komunikacija glede naše obdelave podatkov. Da bi ohranili zaupanje, bo podjetje Belarto še naprej ravnalo transparentno glede svojih postopkov in sistemov, ki se uporabljajo pri shranjevanju in obdelavi vaših osebnih podatkov. V tej izjavi o zasebnosti je opisana obdelava podatkov, ki jo izvaja podjetje Belarto.

Belarto je (digitalni) izdajatelj, trgovec, IT-ponudnik in dobavitelj vsebin ter je vodilno podjetje na področju priložnostnih kartic in darilnih izdelkov. Podjetje Belarto prav tako izdaja dizajne, ki jih stranke lahko prilagodijo za tiskanje na zahtevo. Izdelki podjetja Belarto se prodajajo prek njegovih lastnih spletnih mest z oznako blagovne znamke Belarto ali brez blagovne znamke, prek spletnih mest in fizičnih trgovin preprodajalcev. Sodelujemo z več kot 3.000 preprodajalci (npr. tiskarji, ponudniki storitev kopiranja) v EU in na primer v Združenem kraljestvu, Švici in Srbiji. Prav tako nudimo celovito storitev spletnih mest brez blagovne znamke številnim dobrodelnim organizacijam, vključno z organizacijami UNICEF, Kika in De Zonnebloem, ter maloprodajnim verigam, kot so tudi Prenatal, Ava, Multicopy in Staples. Pri teh rešitvah brez blagovne znamke delimo podatke vaših strank s partnerji za ta spletna mesta.

Katere osebne podatke obdelujemo in zakaj?

Želimo si zagotavljati kakovostne storitve za stranke in komunicirati učinkovito ter prijazno do okolja z našimi obstoječimi in potencialnimi strankami ter pri tem ravnati skladno z našimi zakonskimi obveznostmi. Če želimo to doseči, je ključnega pomena, da hranimo določene informacije o vas. To vključuje vse podatke, ki jih vnesete pri ustvarjanju računa pri nas, pošiljanju (natisnjenih) naročilnic, vzpostavljanju stika z našo službo za stranke ali komuniciranju z nami na kateri koli drug način. Te informacije se uporabijo za dokončanje vaše transakcije, obdelavo in dostavo vašega naročila ter za obveščanje o storitvah, ki vam jih lahko ponudimo.

  • Informacije, ki jih potrebujemo, da bi vas lahko prepoznali, kot so: ime, priimek, naslov/-i, telefonska/-e številka/-e, e-naslov in starost. Podatek o vaši starosti potrebujemo, da bi ugotovili, ali ste starejši od 16 let. Če niste, ste v okviru Splošne uredbe o varstvu podatkov mladoletni, zato za obdelavo vaših podatkov potrebujemo soglasje starša ali skrbnika. Podatke o starosti in spolu v zbirni obliki uporabljamo, da bi razumeli svoje ciljne skupine in med drugim izboljšali ponudbo naših izdelkov.
  • Da bi vam lahko zagotovili storitve, moramo obdelati tudi podatke o vašem nakupu, transakciji in plačilu.
  • Za pošiljanje vašega izdelka se zavedamo pošiljke-, podatki o računu in plačilu, ki se uporabijo za pošiljanje predmeta, in ob uporabi določenih
  • Druge dodatne informacije, ki jih moramo ali lahko zbiramo in obdelujemo na podlagi veljavne nacionalne zakonodaje, da bi potrdili vašo identiteto ali podatke, ki smo jih zbrali.
  • Da bi lahko zagotavljali kar najbolj celovite storitve, na naših spletnih mestih obdelujemo vaš IP-naslov, MAC-naslov, identifikatorje pri piškotkih in vaše obnašanje med brskanjem, da bi zbrali informacije o tem, katere strani si ogledujete in katere povezave klikate, ter o drugih dejanjih, ki jih izvajate prek naših storitev v okviru naših oglasov ali e-sporočil. Poleg tega se bodo vaši podatki uporabljali za marketinške namene, in sicer za promoviranje novih izdelkov in ponudb.
  • Če ste posredovali podatke v okviru prijave na delovno mesto v podjetju Belarto, se bodo podatki iz vašega življenjepisa in prijave, e-poštni naslov ter drugi posredovani osebni podatki hranili samo med izvedbo zaposlitvenega postopka. Po zaključku postopka bomo vse takšne podatke izbrisali. Hranili bomo le vaše ime in datum rojstva, da bi lahko spremljali rezultate prejšnjih prijav za prihodnje prijave.
  • Druge osebne podatke bomo obdelovali samo (prek piškotkov, zunanjih bralnih enot ali drugače), če je obdelava podatkov nujna za:
  • izpolnitev pogodbe, ki smo jo sklenili z vami;
  • izpolnitev zakonskih obveznosti;
  • obrambo naših legitimnih interesov (razen če vaši interesi ali temeljne pravice in svoboščine prevladajo nad tem interesom), ali;
  • ste nam pri zbiranju podatkov podali soglasje za njihovo obdelavo.

Kako dolgo hranimo vaše osebne podatke

Osebne podatke, ki ste nam jih posredovali pri ustvarjanju svojega računa, in izdelke, ki ste jih naročili ali shranili, bo podjetje Belarto hranilo na spletu, dokler bo obstajal vaš račun. Ko boste svoj račun izbrisali, se bodo samodejno izbrisali tudi vsi vaši podatki. Številka vašega bančnega računa ali drugi podatki o plačilu ne bodo shranjeni na spletnem mestu, zato v primeru kršitve v zvezi s podatki na spletnem mestu ti podatki ne bodo dostopni.

E-sporočila, ki bodo poslana v okviru vašega naročila, ne bodo odstranjena prej kot šest mesecev po dostavi naročila in poteku obdobja za vrnitev, če ne vsebujejo informacij, ki jih moramo nujno hraniti.

Kadar koli lahko zahtevate vpogled v, spremembo ali izbris svojih osebnih podatkov.

Ali imajo dostop do vaših osebnih podatkov tretje strani?

Da bi vam nudili storitve, ki jih zahtevate, bomo osebne podatke s tretjimi stranmi delili samo, če bo to nujno potrebno za nudenje storitev.

V nekaterih primerih se vaše naročilo tiska na zunanjih tiskalnikih. Tako je na primer pri naročilu kartic po meri. Ti tiskalniki bodo pridobili vaše ime in priimek, naslov in dizajn. Ti osebni podatki se uporabljajo samo za tiskanje in pošiljanje vašega naročila. Poleg tega vaše ime in podatke o naslovu posredujemo prevozniku, ki dostavi vaše naročilo. Sodelujemo tudi s stranmi, za katere prodajamo z licenco pod njihovo blagovno znamko in s katerimi lahko delimo ime in podatke strank za namene preverjanja in marketinga, npr. tudi glede strukturno dvojnega pojavljanja iste stranke pri vseh sodelujočih straneh.

Za druge namene s tretjimi stranmi ne delimo nobenih osebnih podatkov, razen če ste nam to izrecno dovolili ali nas k temu zavezuje zakon.

Katere pravice imate?

Pravica do pregleda

Če vas zanima, katere vaše osebne podatke obdelujemo, nam lahko zahtevo posredujete prek e-naslova info@belarto.nl. Vpogled v svoje osebne podatke vam je omogočen tudi prek vašega računa.

Pravica do popravka ali izbrisa podatkov

Osebne podatke, ki ste nam jih posredovali, lahko spremenite, dopolnite izbrišete ali preverite. To lahko storite prek svojega računa ali s pošiljanjem zahteve na prej naveden e-naslov.

Obdelava vaše zahteve:

Vašo zahtevo bomo obdelali v štirih (4) tednih. To obdobje se lahko po potrebi podaljša za dva (2) meseca glede na zapletenost vaše zahteve in število poslanih zahtev. Če na vašo zahtevo ne bomo mogli odgovoriti, vam bomo razloge za nezmožnost sporočili takoj po njenem prejetju.

Oseba, odgovorna za obdelavo pritožb glede osebnih podatkov

Če menite, da vaše pritožbe zoper obdelavo vaših osebnih podatkov nismo ustrezno obravnavali in težave ne bomo mogli rešiti skupaj, lahko vložite pritožbo pri nizozemskem organu za varstvo podatkov. To lahko storite prek spletnega mesta: www.autoriteitpersoonsgegevens.nl.

E-novice in ponudbe

Če ste podali soglasje za pošiljanje e-novic prek e-sporočil, vas bo Belarpo še naprej seznanjal z novostmi. Če e-novic in ponudb nočete prejemati po e-pošti, lahko kliknete povezavo Odjava na dnu e-novic, odjavite pa se lahko tudi prek svojega računa, s pošiljanjem zahteve na naslov info@belarto.nl ali e-naslov službe za stranke tega spletnega mesta.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. Piškotke uporabljamo za prilagajanje vsebine in oglasov ter za zagotavljanje funkcionalnosti za družbena omrežja.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se med vašim obiskom našega spletnega mesta namestijo na vaš računalnik, tablični računalnik ali pametni telefon. Besedilna datoteka shrani informacije o vašem obnašanju med brskanjem po določenem spletnem mestu.

Skladno z zakonodajo smemo piškotke na vašo napravo shraniti samo, če je to nujno potrebno za uporabo spletnega mesta. Za namestitev vseh drugih vrst piškotkov potrebujemo vaše dovoljenje.

Način uporabe piškotkov

Piškotke uporabljamo za zagotavljanje boljših storitev med obiskom našega spletnega mesta. Če boste spletno mesto obiskali še enkrat, vas bo to prepoznalo na podlagi informacij, pridobljenih med vašim prejšnjim obiskom. Pomembno je vedeti: Piškotki tega spletnega mesta NE vključujejo vašega e-naslova, telefonske številke in naslova, prav tako pa se s pomočjo piškotkov ne ustvarja profil, s katerim bi bilo mogoče prepoznati določeno osebo. Z uporabo piškotkov nadziramo predstavitev našega spletnega mesta ter pridobimo vpogled v to, kako vi kot obiskovalec naše spletno mesto uporabljate, da bi lahko svoje storitve optimizirali.

Vrste piškotkov

To spletno mesto uporablja več vrst piškotkov. Nekatere piškotke nameščajo storitve tretjih strani, ki se pojavljajo na naših straneh. Vaše dovoljenje se nanaša na naslednja področja: www.belarto.nl in vsa druga spletna mesta in sisteme, ki jih zagotavlja Belarto in tretje strani, s katerimi v teh primerih sodelujemo.

Nujno potrebni piškotki

Nujno potrebni piškotki z omogočanjem osnovnih funkcij, kot sta premikanje po strani in dostop do varnih delov spletnega mesta, prispevajo k večji uporabnosti spletnega mesta. Brez teh piškotkov spletno mesto ne more ustrezno delovati. Uporabljamo tudi naslednje piškotke:

Ime Ponudnik Cilj Potek Vrsta
_ReguestVerificationToken Belarto Varnostni piškotek, ki preprečuje CSRF-napade (Cross-site request forgery). Seja Piškotek HTTP
Asp.NET_Sessionld Belarto Spremlja stanje seje obiskovalca v povezavi z zahtevami na strani. Seja Piškotek HTTP
ASPXAUTH Belarto Prepozna uporabnika in strežniku dovoli potrditev pristnosti. Seja Piškotek HTTP
CookieConsent Belarto Shrani stanje piškotka uporabnika za trenutno domeno. 1 leto Piškotek HTTP
Izbirni piškotki

Izbirni piškotki omogočajo, da si spletno mesto zapomni informacije, ki vplivajo na obnašanje in obliko spletnega mesta, kot je želeni jezik ali regija, iz katere prihajate. Trenutno uporabljamo:

Ime Ponudnik Cilj Potek Vrsta
userlang Belarto Zapomni si jezikovno različico spletnega mesta, ki jo je izbral uporabnik. 1 leto Piškotek HTTP
Statistični piškotki

Statistični piškotki lastnikom spletnega mesta z anonimnim zbiranjem in poročanjem podatkov pomagajo razumeti, kako uporabniki spletno mesto uporabljajo. Trenutno uporabljamo tudi:

Ime Ponudnik Cilj Potek Vrsta
_ga Belarto Zabeleži edinstven ID, ki se uporabi za ustvarjanje statistike o tem, kako uporabnik uporablja spletno mesto. 3 leta Piškotek HTTP
_gid Belarto Zabeleži edinstven ID, ki se uporabi za ustvarjanje statistike o tem, kako uporabnik uporablja spletno mesto. Seja Piškotek HTTP
Marketing

Marketinški piškotki se uporabljajo za spremljanje obiskovalcev, ko ti obiščejo različna spletna mesta. Njihov cilj je prikazovanje oglasov, ki so posebej ustvarjeni in relevantni za posameznega uporabnika. Ti oglasi imajo večjo vrednost za izdajatelje in zunanje oglaševalce. Trenutno uporabljamo tudi:

Ime Ponudnik Cilj Potek Vrsta
_hjIncludedInSample belarto.nl Določi, ali mora biti premikanje uporabnika zabeleženo v določen začasni statistični vrednosti. Seja Piškotek HTTP
ads/user-lists/# google.com Ni opredeljeno Seja Piškotek HTTP
CookieConsent google-analytics.com Uporablja se za pošiljanje podatkov o napravi in obnašanju uporabnika storitvi Google Analytics. Obiskovalca spremlja prek naprav in marketinških kanalov. Seja Piškotek HTTP
Fr facebook.com Facebook ga uporablja za zagotavljanje vrste oglaševalskih izdelkov zunanjim oglaševalcem. 3 meseci Piškotek HTTP
Tr facebook.com Ni opredeljeno Seja Piškotek HTTP

Onemogočanje ali izbris piškotkov

Če želite izbrisati nameščene piškotke in ne želite več prejemati novih, lahko to spremenite v nastavitvah brskalnika. V nadaljevanju boste našli informacije o tem, kako lahko piškotke odstranite iz različnih brskalnikov:

Če boste piškotke onemogočili ali izbrisali, lahko izgubite dostop do vseh delov tega spletnega mesta ali onemogočite optimalno delovanje spletnega mesta.

Spremembe izjave o zasebnosti

Podjetje Belarto si pridržuje pravico do spreminjanja te izjave o zasebnosti v primeru sprememb na področju zakonodaje. Te spremembe bodo objavljene na spletnem mestu. Svetujemo vam, da redno preverjate to izjavo o zasebnosti in tako ostanete seznanjeni z njeno vsebino.

Začetek veljavnosti

Ta izjava o zasebnosti začne veljati 24. maja 2018.

Vprašanja

Če imate kakršno koli vprašanje in/ali komentar o tej izjavi o zasebnosti, nam pišite na info@unicefvoscilnice.si ali nas pokličite na +31 75 - 647 66 66.